Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Zes sterren
Zes sterren
Siem Merkelbach is de oprichter en hoofdredacteur van Goedemorgen, een florerend tijdschrift over hotels in Nederland. Veel om het lijf heeft het blad niet, ... »
 
 
 
 
 

Duel
Duel
'Voor zijn ogen zag Verhooff gebeuren wat nog niet was gebeurd en op datzelfde ogenblik al gebeurd leek te zijn: zijn hand, de vuist, het canvas. Hij had noo... »
 
 
 
 
 

Een gelukkige poging
Een gelukkige poging
"De verhalen in Kroondomein zijn zeer divers. Zo wordt in 'Briefjes' op onderkoelde wijze verslag gedaan van de aversie van een jonge onderwijzeres tegen haa... »
 
 
 
 
 

Chaos & rumoer
Chaos & rumoer
 »
 
 
 
 
 

De stilte van het licht
De stilte van het licht
'Hij sprak zonder cynisme, maar met pure hartstocht en geestdrift over kunst. God, wat heeft Zwagerman ons veel geleerd.'- Matthijs van Nieuwkerk Soms horen ... »
 
 
 
 
 

Het jongensmeisje
Het jongensmeisje
Een niet meer zo jonge man wil zijn echtgenote wijsmaken dat zij haar geheugen is kwijtgeraakt. Een jongen wordt verlaten door zijn geliefde, maar zij blijft... »
 
 
 
 
 

De schaamte voor links
De schaamte voor links
Nog nooit verloor de Partij van de Arbeid zoveel zetels als tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Met een verlies van 29 zetels is er sprake van diep... »
 
 
 
 
 

Americana
Americana
Americana is het magnum opus van Joost Zwagerman, voor zover het om zijn non-fictie gaat. In het boek worden alle stukken verzameld die Joost in de loop der ... »
 
 
 
 
 

Lessen in liefde
Lessen in liefde
Zonder een scheutje erotiek, zo nu en dan, is het leven toch maar een saaie boel, nietwaar?Lord short shoe wil de aap,Zonder kapot,Trucjes,De slaapsters,De o... »
 
 
 
 
 

De houdgreep
De houdgreep
De eerste liefde van AdriĆ«nne en Ingmar. Zij ontmoeten elkaar in Londen, waar AdriĆ«nne werkt als au pair. Ingmar bezoekt er zijn broer Siewald, een succesv... »