Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Tot hier en zelfs verder
Tot hier en zelfs verder
Tot hier en zelfs verder brengt drie gedichtenbundels van Joost Zwagerman in een band. Voor deze uitgave maakte Zwagerman zijn keuze uit zijn debuut Langs de... »
 
 
 
 
 

Duel
Duel
'Voor zijn ogen zag Verhooff gebeuren wat nog niet was gebeurd en op datzelfde ogenblik al gebeurd leek te zijn: zijn hand, de vuist, het canvas. Hij had noo... »
 
 
 
 
 

Americana
Americana
‘Wat Zwagerman denkt en weet, wil ik ook denken en weten,’ zei Peter Buwalda bij de verschijning van <i>Americana</i> – Zwagermans bejubelde magnum opu... »
 
 
 
 
 

Vals licht
Vals licht
'Alles moest geheim blijven. Simon loog tegen familie en vrienden. Hij kon niemand vertellen waar en hoe hij Lizzie Rosenfeld had ontmoet. Simon Prins, stude... »
 
 
 
 
 

Opgenomen
Opgenomen
 »
 
 
 
 
 

De ontdekking van de literatuur
De ontdekking van de literatuur
Samengesteld en ingeleid door Joost Zwagerman.Het vermaarde New Yorkse literaire tijdschrift The Paris Review heeft sinds de oprichting in de jaren vijftig e... »
 
 
 
 
 

De stilte van het licht
De stilte van het licht
'Hij sprak zonder cynisme, maar met pure hartstocht en geestdrift over kunst. God, wat heeft Zwagerman ons veel geleerd.'- Matthijs van Nieuwkerk Soms horen ... »
 
 
 
 
 

De briefjesschrijver
De briefjesschrijver
"De verhalen in Kroondomein zijn zeer divers. Zo wordt in 'Briefjes' op onderkoelde wijze verslag gedaan van de aversie van een jonge onderwijzeres tegen haa... »
 
 
 
 
 

De schaamte voor links
De schaamte voor links
Nog nooit verloor de Partij van de Arbeid zoveel zetels als tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Met een verlies van 29 zetels is er sprake van diep... »