Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Duel
Duel
'Voor zijn ogen zag Verhooff gebeuren wat nog niet was gebeurd en op datzelfde ogenblik al gebeurd leek te zijn: zijn hand, de vuist, het canvas. Hij had noo... »
 
 
 
 
 

Americana
Americana
‘Wat Zwagerman denkt en weet, wil ik ook denken en weten,’ zei Peter Buwalda bij de verschijning van <i>Americana</i> – Zwagermans bejubelde magnum opu... »
 
 
 
 
 

Hollands welvaren
Hollands welvaren
De trivialisering van de landspolitiek. Hoe het onderwijs kapot werd gemaakt. De 'staatsbegrafenis' van André Hazes. De doodsbedreiging als nationale volkss... »
 
 
 
 
 

Vals licht
Vals licht
'Alles moest geheim blijven. Simon loog tegen familie en vrienden. Hij kon niemand vertellen waar en hoe hij Lizzie Rosenfeld had ontmoet. Simon Prins, stude... »
 
 
 
 
 

De stilte van het licht
De stilte van het licht
'Hij sprak zonder cynisme, maar met pure hartstocht en geestdrift over kunst. God, wat heeft Zwagerman ons veel geleerd.'- Matthijs van Nieuwkerk Soms horen ... »
 
 
 
 
 

De briefjesschrijver
De briefjesschrijver
"De verhalen in Kroondomein zijn zeer divers. Zo wordt in 'Briefjes' op onderkoelde wijze verslag gedaan van de aversie van een jonge onderwijzeres tegen haa... »
 
 
 
 
 

De schaamte voor links
De schaamte voor links
Nog nooit verloor de Partij van de Arbeid zoveel zetels als tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Met een verlies van 29 zetels is er sprake van diep... »
 
 
 
 
 

Gimmick
Gimmick
 »
 
 
 
 
 

Het wilde westen
Het wilde westen
<i>Het wilde westen</i> is een compacte kroniek die begint op de valreep van 2000 en eindigt na de verkiezingen van 2003, met als brandpunt natuurlijk 'revol... »