Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Een gondel in de Herengracht
Een gondel in de Herengracht
Vijfdelige verhalencyclus die het debuut vormt van Patrizio Canaponi, de aanvankelijke schrijversnaam van A.F.Th. van der Heijden. Een debuut waarmee hij onm... »
 
 
 
 
 

Engelenplaque
Engelenplaque
In 1966, het jaar waarin het eerste deel van de reeks Privé-domein verscheen, begon de veertienjarige Adri van der Heijden zijn eigen privédomein te ontgin... »
 
 
 
 
 

Groepsportret
Groepsportret
Hebt u net zo'n goed geheugen als A.F.Th. van der Heijden? Dan kunt u dit boekje terzijde legen. Maar ook de hartstochtelijke lezer van De tandeloze tijd zal... »
 
 
 
 
 

Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Op 19 juni 2008 is het vijf jaar geleden dat Jean-Paul Franssens overleed: schilder, dichter, prozaschrijver, operaregisseur, gelegenheidszanger, levens- en ... »
 
 
 
 
 

Groepsportret
Groepsportret
Het is maar weinig schrijvers gegeven om zoveel verhaallijnen, verspreid over de meer dan vierduizend pagina's die de romancyclus De tandelozetijd inmiddels ... »
 
 
 
 
 

De sandwich
De sandwich
Een jeugdliefde en een jeugdvriend van A.F.Th. van der Heijden stierven relatief kort na elkaar, de eerste door eigen hand, de laatste als gevolg van een biz... »
 
 
 
 
 

Mooi doodliggen
Mooi doodliggen
28 mei 2018. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalisten het be... »
 
 
 
 
 

De sandwich
De sandwich
Sandwich Een Requiem Geb »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
Dit tweede deel van de cyclus De tandeloze tijd vertelt van Albert Egberts' Nijmeegse studiejaren, zijn moeizame strevingen om ontmaagd te worden en zijn wan... »
 
 
 
 
 

Asbestemming
Asbestemming
In Asbestemming richt A.F.Th. van der Heijden een monument op voor zijn op 15 juni 1993 overleden vader. De titel is ontleend aan een formulier waarop de nab... »