Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De gouden stad (set)
De gouden stad (set)
Het verhaal met de opmerkelijke titel ‘De gouden stad – maar onder een andere titel (De verdwaalde kogel) (een duet)’ verscheen voor het eerst in 1978 ... »
 
 
 
 
 

Kruis en kraai
Kruis en kraai
Tegen het einde van zijn leven was James Joyce depressief en aan de drank. Hij koesterde een eenvoudige novelle van Tolstoj, en vroeg zich vertwijfeld af of ... »
 
 
 
 
 

Uitdorsten set
Uitdorsten set
Uitdorsten Set 6 Ex. »
 
 
 
 
 

Knooppunt Hellegat
Knooppunt Hellegat
Knooppunt Hellegat »
 
 
 
 
 

Groepsportret
Groepsportret
Hebt u net zo'n goed geheugen als A.F.Th. van der Heijden? Dan kunt u dit boekje terzijde legen. Maar ook de hartstochtelijke lezer van De tandeloze tijd zal... »
 
 
 
 
 

Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Op 19 juni 2008 is het vijf jaar geleden dat Jean-Paul Franssens overleed: schilder, dichter, prozaschrijver, operaregisseur, gelegenheidszanger, levens- en ... »
 
 
 
 
 

Gentse lente
Gentse lente
Dertig jaar geleden debuteerde A.F.Th. van der Heijden met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht. In de drie decennia die sinds zijn debuut verstrek... »
 
 
 
 
 

Tonio
Tonio
Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om he... »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
Dit tweede deel van de cyclus De tandeloze tijd vertelt van Albert Egberts' Nijmeegse studiejaren, zijn moeizame strevingen om ontmaagd te worden en zijn wan... »