Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Quarantaine
Quarantaine
‘In de eerste zin van zijn verslag van de Peloponnesische Oorlog zegt Thucydides dat hij meteen bij het uitbreken van het conflict is begonnen te schrijven... »
 
 
 
 
 

Het geheim van het vermoorde geneuzel
Het geheim van het vermoorde geneuzel
Hoe moet het verder met de poëzie? Iedereen dicht er maar op los, alles mag en niets is slecht. Hoogste tijd voor nieuwe normen en waarden. Het geheim van h... »
 
 
 
 
 

Minister Kwist
Minister Kwist
In <i>Minister Kwist</i> volgen we de nadagen van het eerste kabinet Rutte op de voet. En wel door over de schouder te kijken van de minst bekende minister u... »
 
 
 
 
 

Idyllen
Idyllen
Pfeijffer dicht als niemand ooit tevoren.

Hij viel de poëzie binnen als Genghis Khan. Zijn verzengende verzen verpletterden de horigen die rilden... »
 
 
 
 
 

Monterosso mon amour
Monterosso mon amour
 »
 
 
 
 
 

Peachez, een romance
Peachez, een romance
Voor <em>Peachez, een romance</em> heeft Ilja Leonard Pfeijffer zich gebaseerd op een waargebeurd verhaal: dat van een professor in Amerika die verliefd word... »
 
 
 
 
 

Idyllen
Idyllen
Ilja Leonard Pfeijffer viel de poëzie binnen als Dzjengis Khan. Zijn verzengende verzen verpletterden de horigen die rilden van angst en ontzag. En toen zwe... »
 
 
 
 
 

De filosofie van de heuvel
De filosofie van de heuvel
Een dichter van ruim honderd kilo en een Russische fotografe besluiten op 1 juni 2008 kwart voor vier 's middags om vanuit Leiden naar Rome te fietsen. Ze zi... »
 
 
 
 
 

De advocaat
De advocaat
 »