Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Idyllen
Idyllen
Ilja Leonard Pfeijffer viel de poëzie binnen als Dzjengis Khan. Zijn verzengende verzen verpletterden de horigen die rilden van angst en ontzag. En toen zwe... »
 
 
 
 
 

Van de vierkante man
Van de vierkante man
Van het eerste tot en met het laatste gedicht frappeert deze debuutbundel van Ilja Leonard Pfeijffer door zijn rijkdom aan beelden en klanken en door de afwi... »
 
 
 
 
 

Monterosso Mon Amour
Monterosso Mon Amour
Koop een boek, krijg een boek - dat trekt lezers! Het Boekenweekgeschenk is de nieuwe novelle van alleskunner Ilja Leonard Pfeijffer. Monterosso mon amour is... »
 
 
 
 
 

Brieven uit Genua
Brieven uit Genua
De angst van wie zijn eigen leven probeert te beschrijven is dat hij erachter komt dat hij geen leven heeft. Het gevecht om echtheid is niet zozeer een strij... »
 
 
 
 
 

Minister Kwist
Minister Kwist
In <i>Minister Kwist</i> volgen we de nadagen van het eerste kabinet Rutte op de voet. En wel door over de schouder te kijken van de minst bekende minister u... »
 
 
 
 
 

Het ministerie van specifieke zaken
Het ministerie van specifieke zaken
Al ruim vijf jaar houdt Ilja Leonard Pfeijffer met een scherp oog en een nog scherpere pen de toestand in zijn vaderland in de gaten. Hij doet dat wekelijks ... »
 
 
 
 
 

Alkibiades
Alkibiades
<p>Shortlist Boon Literatuurprijs 2024</p><p>Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en fa... »
 
 
 
 
 

Peachez, een romance
Peachez, een romance
Voor <em>Peachez, een romance</em> heeft Ilja Leonard Pfeijffer zich gebaseerd op een waargebeurd verhaal: dat van een professor in Amerika die verliefd word... »
 
 
 
 
 

Brieven uit Genua
Brieven uit Genua
Brieven uit Genua is de natuurlijke tegenhanger van La Superba. Het speelt zich voor het grootste deel af in dezelfde stad. Toch is het ook een heel ander bo... »
 
 
 
 
 

Het grote baggerboek
Het grote baggerboek
Een klassieker van Ilja Leonard Pfeijffer: het baggerwezen als het ware bestaan

Een baggeraar van De Koninklijke BV loopt tijdens <em>shore leave</em> in ee... »