Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Ultima Thule
Ultima Thule
Ultima Thule – het eind van de wereld. Zo werd vroeger Spitsbergen genoemd, de noordelijkste groep eilanden in de Poolzee. Simone Sassen en Cees Nooteboom ... »
 
 
 
 
 

Een lied van schijn en wezen
Een lied van schijn en wezen
In de roman <i>Een lied van schijn en wezen<i> speelt Cees Nooteboom een geraffineerd spel met de tijd en de literatuur. De handeling voltrekt zich tegelijke... »
 
 
 
 
 

Vos
Vos
Slechts een jaar na zijn uiterst succesvolle bundel Afscheid verschijnt nu de nieuwe dichtbundel Vos van Cees Nooteboom. Vos bestaat uit gedichten die hij de... »
 
 
 
 
 

Over en weer
Over en weer
Gedichten Als Brieven »
 
 
 
 
 

Brieven aan Poseidon
Brieven aan Poseidon
In deze brieven van een groot auteur aan de zeegod Poseidon ontstaat een fascinerend weefwerk: een stervende walvis gaat een verband aan met het heelal, en d... »
 
 
 
 
 

Philip en de anderen
Philip en de anderen
In zijn debuutroman Philip en de anderen vertelt Nooteboom over zijn omzwervingen door Europa, van de Noordkaap af tot diep in de Provence toe. Het is een po... »
 
 
 
 
 

Zurbaran
Zurbaran
Francisco de Zurbarán (1598-1664) was een van de fascinerendste schilders van de Spaanse barok. Zijn gekruisigde Christus, dode martelaren, mediterende monn... »
 
 
 
 
 

Bomen waarin stenen bloeien
Bomen waarin stenen bloeien
Giuseppe Penone is beeldhouwer en land artist – en een van de vreemdste kunstenaars van onze tijd. Maar wat doet hij precies? En wat betekenen zijn werken ... »