Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Zurbaran
Zurbaran
Francisco de Zurbarán (1598-1664) was een van de fascinerendste schilders van de Spaanse barok. Zijn gekruisigde Christus, dode martelaren, mediterende monn... »
 
 
 
 
 

Scheepsjournaal
Scheepsjournaal
Cees Nooteboom reist per schip van Mauritius en Réunion naar Zuid-Afrika, en dan weer van Valparaíso via Kaap Hoorn naar Montevideo en over de weg door het... »
 
 
 
 
 

Licht overal
Licht overal
 »
 
 
 
 
 

Het volgende verhaal
Het volgende verhaal
De roman Het volgende verhaal betekende de definitieve internationale doorbraak van schrijver Cees Nooteboom. Het behelst het relaas van een leraar klassieke... »
 
 
 
 
 

Aas
Aas
gedichten »
 
 
 
 
 

Paradijs verloren
Paradijs verloren
Door een onbegrijpelijke keten van oorzaken en gevolgen die wij graag toeval noemen, komt de Nederlander Erik Zondag ergens in een hopeloos kuuroord in Ooste... »
 
 
 
 
 

Brieven aan Poseidon
Brieven aan Poseidon
In deze brieven van een groot auteur aan de zeegod Poseidon ontstaat een fascinerend weefwerk: een stervende walvis gaat een verband aan met het heelal, en d... »
 
 
 
 
 

533
533
Een man en zijn eiland. Wanneer de kosmopoliet Cees Nooteboomop zijn geliefde Menorca is, staat hij met beide benen in de vruchtbare aarde, omgeven door zee,... »
 
 
 
 
 

Bitterzoet
Bitterzoet
honderd gedichten van vroeger en zeventien nieuwe »