Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Vos
Vos
Slechts een jaar na zijn uiterst succesvolle bundel Afscheid verschijnt nu de nieuwe dichtbundel Vos van Cees Nooteboom. Vos bestaat uit gedichten die hij de... »
 
 
 
 
 

De ridder is gestorven
De ridder is gestorven
Op een Spaans eiland tracht een vriend van de overleden schrijver André Steenkamp, zelf ook schrijver, diens onvoltooide boek af te maken en tegelijk de laa... »
 
 
 
 
 

Japan
Japan
Wat ooit begon met <i>Saigoku</i>, een boek over pelgrimstochten in Japan, werd voor Cees Nooteboom gaandeweg een diepe fascinatie die hem steeds opnieuw zou... »
 
 
 
 
 

Van de lente de dauw
Van de lente de dauw
Van De Lente De Dauw »
 
 
 
 
 

Bomvol zomerverhalen
Bomvol zomerverhalen
<i>Bomvol zomerverhalen 2014</i> neemt je mee van een heerlijk ontspannen spa in eigen land en de rustige meren in Zuid-Tirol naar de donkere pubs van het my... »
 
 
 
 
 

Bomen waarin stenen bloeien
Bomen waarin stenen bloeien
Giuseppe Penone is beeldhouwer en land artist – en een van de vreemdste kunstenaars van onze tijd. Maar wat doet hij precies? En wat betekenen zijn werken ... »
 
 
 
 
 

De omweg naar Santiago
De omweg naar Santiago
<i>De omweg naar Santiago</i> is een van de mooiste reisboeken uit de Nederlandse literatuur. Het is de neerslag van alle omzwervingen van Cees Nooteboom in ... »
 
 
 
 
 

Nachttrein naar Mandalay
Nachttrein naar Mandalay
<i>Nachttrein naar Mandalay</i> bevat alle verhalen van Cees Nootebooms reizen door het continent Azië. Het zijn prachtige reportages, geschreven met een su... »
 
 
 
 
 

Zurbaran
Zurbaran
Francisco de Zurbarán (1598-1664) was een van de fascinerendste schilders van de Spaanse barok. Zijn gekruisigde Christus, dode martelaren, mediterende monn... »