Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Scheepsjournaal
Scheepsjournaal
Cees Nooteboom reist per schip van Mauritius en Réunion naar Zuid-Afrika, en dan weer van Valparaíso via Kaap Hoorn naar Montevideo en over de weg door het... »
 
 
 
 
 

Een lied van schijn en wezen
Een lied van schijn en wezen
In de roman <i>Een lied van schijn en wezen<i> speelt Cees Nooteboom een geraffineerd spel met de tijd en de literatuur. De handeling voltrekt zich tegelijke... »
 
 
 
 
 

Venetië
Venetië
Je leert een stad pas echt kennen als je in de straten en stegenervan verdwaalt. Venetië, met al haar verstopte hoeken en geslotenpoorten, omringd door de o... »
 
 
 
 
 

Waar je gevallen bent, blijf je
Waar je gevallen bent, blijf je
Waar Je Gevallen Bent, Blijf Je »
 
 
 
 
 

Ultima Thule
Ultima Thule
Ultima Thule – het eind van de wereld. Zo werd vroeger Spitsbergen genoemd, de noordelijkste groep eilanden in de Poolzee. Simone Sassen en Cees Nooteboom ... »
 
 
 
 
 

Giuseppe Penone
Giuseppe Penone
 »
 
 
 
 
 

Over en weer
Over en weer
Gedichten Als Brieven »
 
 
 
 
 

Berlijn
Berlijn
Vijfentwintig jaar geleden was Cees Nooteboom getuige van de val van de Berlijnse muur, de historische omwenteling die de hereniging van West- en Oost-Duitsl... »
 
 
 
 
 

Brieven aan Poseidon
Brieven aan Poseidon
In deze brieven van een groot auteur aan de zeegod Poseidon ontstaat een fascinerend weefwerk: een stervende walvis gaat een verband aan met het heelal, en d... »
 
 
 
 
 

Ibiza (set van 10)
Ibiza (set van 10)
Cees Nooteboom - Ibiza<br/><br/>De (piep)jonge Cees Nooteboom schreef voor het blad 'Elsevier' in de jaren vijftig roemruchte reisverhalen. In dit Literaire ... »