Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het meesterstuk
Het meesterstuk
'De goudvissen hebben hun jongen opgevreten.' Met die inmiddels klassiek geworden beginzin opent Het meesterstuk. Deze roman schetst, onder een voortdurend w... »
 
 
 
 
 

Kerstmis in februari
Kerstmis in februari
SINGEL POCKET
'...Soldatenliederen (1991) was al meer vervulling dan belofte. Jachtsc s (1992) overtreft op sommige momenten die intensiteit van die vorige b... »
 
 
 
 
 

Counterpoint
Counterpoint
a Murder in Massachusetts Bay »
 
 
 
 
 

Nieuws van nergens
Nieuws van nergens
Nieuws van nergens met zo n titel lijkt deze bundel van Anna Enquist zichzelf nogal te relativeren. Schijn bedriegt. Weliswaar wordt het gewicht van het hi... »
 
 
 
 
 

Want de avond
Want de avond
Vier mensen moeten met zichzelf en elkaar in het reine zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel, die culmineerde in de explosie van de woo... »
 
 
 
 
 

Kwartet
Kwartet
Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van h... »
 
 
 
 
 

Die Eisträger
Die Eisträger
 »
 
 
 
 
 

Sloop
Sloop
Componiste Alice Augustus, enig kind in een kil gezin, heeft van het Koninklijk Symfonie Orkest de opdracht gekregen tot het vervaardigen van een stuk voor g... »
 
 
 
 
 

De erfenis van meneer De Leon
De erfenis van meneer De Leon
De erfenis van meneer De Leon + boekje »
 
 
 
 
 

Het geheim - grote letter
Het geheim - grote letter
Een man denkt dat zijn ex-vrouw, de pianiste Wanda Wiericke, in Amerika woont en werkt. Maar op een avond leest hij in de krant dat zij begin jaren tachtig d... »