Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het meesterstuk
Het meesterstuk
'De goudvissen hebben hun jongen opgevreten.' Met die inmiddels klassiek geworden beginzin opent Het meesterstuk. Deze roman schetst, onder een voortdurend w... »
 
 
 
 
 

Sloop
Sloop
Componiste Alice Augustus, enig kind in een kil gezin, heeft van het Koninklijk Symfonie Orkest de opdracht gekregen tot het vervaardigen van een stuk voor g... »
 
 
 
 
 

Klaarlichte dag
Klaarlichte dag
Meer nog dan in Een nieuw afscheid gaat het in KIaarIichte dag over reizen. Er wordt gereisd in de ruimte: in gedichten naar aanleiding van vakanties of een ... »
 
 
 
 
 

Gedichten 1991-2012
Gedichten 1991-2012
Anna Enquist behoort tot de meest geliefde en best verkochte Nederlandstalige dichters. Zij maakte begin jaren negentig een stormachtige entree in de literat... »
 
 
 
 
 

De ijsdragers
De ijsdragers
Nico en Loes van der Doelen wonen in een ouderwets en ruim huis, schitterend gelegen aan de duinrand, omringd door een flinke lap grond. Maar of dit veel bij... »
 
 
 
 
 

A Leap
A Leap
 »
 
 
 
 
 

Kom dichterbij
Kom dichterbij
KOM DICHTERBIJ PIANOMUZIEK VAN SCHUMANN EN DEBUSSY De gedichten waarmee Schumanns cyclus in dit programma is doorsneden hebben ook de kinderwereld tot onderw... »
 
 
 
 
 

Want de avond
Want de avond
Vier mensen moeten met zichzelf en elkaar in het reine zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel, die culmineerde in de explosie van de woo... »
 
 
 
 
 

Kwartet
Kwartet
Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van h... »
 
 
 
 
 

Soldatenliederen
Soldatenliederen
Anna Enquist (1945) debuteerde enkele jaren geleden met gedichten in het tijdschrift Maatstaf. Zij is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Op een even... »