Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De thuiskomst
De thuiskomst
Voorjaar 1775. Elizabeth Batts wacht in haar huis op Mile End de terugkomst af van haar man, de beroemde zeevaarder en ontdekkingsreiziger James Cook, die be... »
 
 
 
 
 

De verdovers
De verdovers
Een roman over liefde, werk en de absurditeit van het bestaan die de lezer langzaam in zijn greep krijgt en meesleept in een even enerverende als rampzalige ... »
 
 
 
 
 

Alle gedichten
Alle gedichten
Alle gedichten is een integrale verzameling<br/>van zes dichtbundels van Anna Enquist:<br/>Soldatenliederen (1991)<br/>Jachtscènes (1992)<br/>Een nieuw afsc... »
 
 
 
 
 

Mendel Bronstein
Mendel Bronstein
In haar verhaal over Mendel Bronstein beschrijft Anna Enquist hoe deze Joodse kleermaker vanuit Polen emigreert naar Amerika omdat het antisemitisme in zijn ... »
 
 
 
 
 

De man die van teleurstellingen hield
De man die van teleurstellingen hield
"De schrijfster Helene Lievaert belandt na een merkwaardig verlopen literaire avond in Delft in een vreemd bed en na een gepassioneerde nacht toont haar myst... »
 
 
 
 
 

Hollandse Meesters Hollandse Dichters
Hollandse Meesters Hollandse Dichters
Een bont gezelschap van Nederlandse dichters, variëren van Anna Enquist tot dakloze dichter Hilmano van Velzen, bezingt in dit notitieboekje de schoonheid v... »
 
 
 
 
 

De ijsdragers
De ijsdragers
Nico en Loes van der Doelen wonen in een ouderwets en ruim huis, schitterend gelegen aan de duinrand, omringd door een flinke lap grond. Maar of dit veel bij... »
 
 
 
 
 

Blauw goud
Blauw goud
Het is precies vierhonderd jaar geleden dat de wereldberoemde Amsterdamse grachten werden gegraven. Bijna honderd bekende en minder bekende dichters en Amste... »
 
 
 
 
 

A Leap
A Leap
 »
 
 
 
 
 

Kwartet
Kwartet
Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van h... »