Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Globus en de Holocaust
Globus en de Holocaust
<p>Odilo Globocnik beet de gifcapsule kapot kort na zijn gevangenneming en werd begraven in een ongewijd graf aan de oevers van de rivier de Drau. Een storma... »
 
 
 
 
 

Het gewapende woord
Het gewapende woord
de uitgevers Julius Lehmann en Erich Ludendorff en het nationaal-socialisme »
 
 
 
 
 

Globus en de Holocaust
Globus en de Holocaust
Odilo Globocnik beet de gifcapsule kapot kort na zijn gevangenneming en werd begraven in een ongewijd graf aan de oevers van de rivier de Drau. Een stormacht... »
 
 
 
 
 

Friedrich Knolle
Friedrich Knolle
Wat begon als de bestudering van een geluidsband met daarop de stem van SD-officier Friedrich Knolle, leidde tot het schrijven van dit schokkende en onthulle... »
 
 
 
 
 

De zwarte magiër
De zwarte magiër
<p>'Lebensraum' (levensruimte in het Oosten) en 'Heim ins Reich' (alle Duitsers binnen een grens) waren gestaalde begrippen in het jargon van de nazi's. De g... »
 
 
 
 
 

De grote slagen Verdun
De grote slagen Verdun
De slag om Verdun vormt een van de meest dramatischemomenten uit de Eerste Wereldoorlog. Nadat de strijdaan het westelijk front aan de rivier de Marne wasvas... »
 
 
 
 
 

Erdoğan
Erdoğan
Er gaat geen dag voorbij of de sterke man van Turkije haalt het nieuws en dit in toenemende mate op verontrustende wijze. Onder Erdoğan is Turkije, dat jare... »
 
 
 
 
 

Hongarije 1944-1945
Hongarije 1944-1945
Hongarije vormt het onbekende sluitstuk van de lange destructieve politiek van nazi-Duitsland. Vanwege de olievelden ten zuiden van het Balantonmeer bracht H... »