Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Van ver gekomen
Van ver gekomen
<p>Naar aanleiding van het overlijden van haar zus en haar moeder probeert Kristien Hemmerechts haar complexe relatie met hen te ontrafelen. Hoe bepalend ook... »
 
 
 
 
 

Wolf
Wolf
Vladimir Oeltsjenko werd op zijn vijfde levensdag door zijn grootmoeder uit de armen van zijn moeder gestolen. Zo vertelt hij het althans. Maar is het wel wa... »
 
 
 
 
 

Kleine zielen
Kleine zielen
Wanneer Marthe kort voor haar achtste verjaardag met haar moeder naar het Noord-Franse Lisieux op bedevaart gaat, belooft ze haar vader dat ze haar ogen goed... »
 
 
 
 
 

Er gebeurde dit, er gebeurde dat
Er gebeurde dit, er gebeurde dat
In het najaar van 2015 blijkt Kristien Hemmerechts borstkanker te hebben. Ze wordt een van de vele kankerpatiĆ«nten, maar probeert in de mate van het mogelij... »
 
 
 
 
 

De vrouw die de honden eten gaf
De vrouw die de honden eten gaf
Odette is de meest gehate vrouw van BelgiĆ«. Ze zit in de gevangenis voor medeplichtigheid aan een ophefmakend zedenmisdrijf. Ze werd meegesleept door M; haa... »
 
 
 
 
 

Alle verhalen
Alle verhalen
 »
 
 
 
 
 

Ik zeggen
Ik zeggen
 »
 
 
 
 
 

Ann
Ann
Kristien Hemmerechts portretteert een vrouw die aan een ongeneeslijke vorm van anorexia lijdt. Ann krijgt haar familie maar niet overtuigd van haar incestver... »
 
 
 
 
 

Taal zonder mij
Taal zonder mij
Kristien Hemmerechts probeert na het overlijden van haar man, de Vlaamse dichter Herman de Coninck, erachter te komen wie hij werkelijk was. Ze leest zijn ge... »