Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Baltische zielen
Baltische zielen
In ‘Baltische zielen’ schetst schrijver Jan Brokken aan de hand van uiteenlopende levensverhalen de woelige historie van Letland, Estland en Litouwen. He... »
 
 
 
 
 

De vergelding
De vergelding
Jan Brokken groeide op in Rhoon, een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Door sabotage vindt in 1944 een Duitse soldaat de ... »
 
 
 
 
 

Vilnius: in het huis van Ciurlionis
Vilnius: in het huis van Ciurlionis
In Vilnius: in het huis van Ciurlionis is Jan Brokken je gids door Vilnius, de feeërieke stad waar in 1875 de Litouwse schilder-componist Mikalojus Konstant... »
 
 
 
 
 

Met musici tien portretten
Met musici tien portretten
Elf portretten:Youri Egorov, De angsten van een concertpianist Vera Beths, De violist, de StradivariusAnner Bijlsma, Het applaus, de teleurstelling Bernard H... »
 
 
 
 
 

De Kozakkentuin
De Kozakkentuin
In De Kozakkentuin beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski. De levensgeschiedenis ... »
 
 
 
 
 

De rechtvaardigen
De rechtvaardigen
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekt Jan Zwartendijk, de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen), een manier om duizenden uit Polen gevluchte Jod... »
 
 
 
 
 

Mata Hari
Mata Hari
 »
 
 
 
 
 

Een winter vol verhalen
Een winter vol verhalen
Toen duidelijk werd dat ons een langere periode van thuisblijven, thuiswerken en thuis lezen te wachten staat, vroegen wij een aantal geliefde auteurs een ve... »