Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De tuinen van Buitenzorg
De tuinen van Buitenzorg
Toen de 23-jarige Olga en de twee jaar oudere Han in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisden, was het alsof de ene na de andere wereld voor hen openging, in e... »
 
 
 
 
 

Mijn kleine waanzin
Mijn kleine waanzin
Mijn kleine waanzin is het meeslepende verhaal van een jeugd. Van geborgenheid die omslaat in huiver en angst. Van verwondering, liefde, rebellie. Van een ti... »
 
 
 
 
 

Stedevaart
Stedevaart
In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur van steden en plaats... »
 
 
 
 
 

Dushi Willemstad
Dushi Willemstad
Heimwee naar Curaçao. Niet de minsten hebben er last van. Neem Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez, over wie de Curaçaose auteur Boeli van Leeuwen s... »
 
 
 
 
 

Mata hari
Mata hari
Das Geheimnis ihres Lebens und ihres Todes »
 
 
 
 
 

Blok
Blok
<p>In 1943, 1944 en de eerste maanden van 1945 was de toekomst verder weg komen te liggen dan de duur van een mensenleven. Maar in maart gloorde toch enige h... »
 
 
 
 
 

De rechtvaardigen
De rechtvaardigen
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekt Jan Zwartendijk, de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen), een manier om duizenden uit Polen gevluchte Jod... »
 
 
 
 
 

Het ballingenhotel (set 10 exx)
Het ballingenhotel (set 10 exx)
Dat Jan Brokken een innige band heeft met het Russische werd al heel duidelijk uit zijn boek 'De Kozakkentuin'. In 'Het ballingenhotel' zijn twee verhalen ge... »
 
 
 
 
 

CD bij waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin
CD bij waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin
CD bij het boek: Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin. In dit boek beschrijft Jan Brokken de wortels van de Antilliaanse muziek en de Eur... »
 
 
 
 
 

Het hoe
Het hoe
Na De wil en de weg, volgens Mark Schaevers in Humo ‘het interessantste schrijvershandboek dat in ons taalgebied op de markt is’, richt Jan Brokken zich ... »