Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De wil en de weg
De wil en de weg
Goede verhalen zijn spannend, boeiend en fascinerend. Maar hoe bereik je dat? Jan Brokken laat dat in 'De wil en de weg' op een meeslepende manier zien. Hij ... »
 
 
 
 
 

De provincie
De provincie
Als hij te horen krijgt dat zijn vroegere vriendin op een gruwelijke wijze is vermoord, gaat de hoofdpersoon terug naar zijn geboortestreek. Het verleden her... »
 
 
 
 
 

In het huis van de dichter
In het huis van de dichter
Youri Egorov gold als de dichter onder de Russische meesterpianisten. Op tweeëntwintigjarige leeftijd ontvluchtte hij de Sovjet-Unie en vestigde zich in Ams... »
 
 
 
 
 

Het hoe
Het hoe
Na De wil en de weg, volgens Mark Schaevers in Humo ?het interessantste schrijvershandboek dat in ons taalgebied op de markt is?, richt Jan Brokken zich in H... »
 
 
 
 
 

Berlijn: honderden, duizenden kilometers geschiedenis
Berlijn: honderden, duizenden kilometers geschiedenis
In Berlijn: honderden, duizenden kilometers geschiedenis is Jan Brokken je gids door Berlijn, de stad van schrijver Günter Grass, waar de geschiedenis van d... »
 
 
 
 
 

De rechtvaardigen
De rechtvaardigen
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekt Jan Zwartendijk, de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen), een manier om duizenden uit Polen gevluchte Jod... »
 
 
 
 
 

Blok
Blok
In 1943, 1944 en de eerste maanden van 1945 was de toekomst verder weg komen te liggen dan de duur van een mensenleven. Maar in maart gloorde toch enige hoop... »
 
 
 
 
 

De kampschilders
De kampschilders
In ‘De Kampschilders’ vertelt Jan Brokken het verhaal van Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappen... »
 
 
 
 
 

De kozakkentuin
De kozakkentuin
In 'De Kozakkentuin' beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michajlovitsj Dostojevski ten tijde van de turbu... »