Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De provincie
De provincie
Als hij te horen krijgt dat zijn vroegere vriendin op een gruwelijke wijze is vermoord, gaat de hoofdpersoon terug naar zijn geboortestreek. Het verleden her... »
 
 
 
 
 

In het huis van de dichter
In het huis van de dichter
Youri Egorov gold als de dichter onder de Russische meesterpianisten. Op tweeëntwintigjarige leeftijd ontvluchtte hij de Sovjet-Unie en vestigde zich in Ams... »
 
 
 
 
 

De wil en de weg
De wil en de weg
Goede verhalen zijn spannend, boeiend en fascinerend. Maar hoe bereik je dat? Jan Brokken laat dat in 'De wil en de weg' op een meeslepende manier zien. Hij ... »
 
 
 
 
 

De gloed van Sint-Petersburg
De gloed van Sint-Petersburg
‘Ik dwaal nog één keer door de stad. De mist trekt langzaam op. Het vriest niet meer maar het voelt kouder dan toen het min tien was, ik word ingehaald d... »
 
 
 
 
 

Over f.b. hotz
Over f.b. hotz
 »
 
 
 
 
 

De tuinen van Buitenzorg
De tuinen van Buitenzorg
Toen de 23-jarige Olga en de twee jaar oudere Han in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisden, was het alsof de ene na de andere wereld voor hen openging, in e... »
 
 
 
 
 

Afrika
Afrika
de Afrika-boeken. Bevat : Zaza en de president De moordenaar van Ouagdougou Een basiliek in het regenwoud De regenvogel Nog een nacht »
 
 
 
 
 

Kyoto: het pad van de filosoof
Kyoto: het pad van de filosoof
In Kyoto: het pad van de filosoof is Jan Brokken je gids door Kyoto, de stand van de bekende Japanse filosoof professor Kitaro Nishida, die leefde van 1870 t... »
 
 
 
 
 

Stedevaart
Stedevaart
<p>In de veelgeprezen boeken <em>Baltische zielen</em> en <em>De gloed van Sint-Petersburg</em> dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur... »
 
 
 
 
 

Feininger voorbij
Feininger voorbij
Jan Brokken Feininger voorbijVerrukkelijke novelle over de confrontatie tussen Oost en WestTwee tegenpolen: Zane komt uit de Nieuwe Wereld (Phoenix, Arizona)... »