Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Irundina
Irundina
Toen Hella S. Haasse en haar echtgenoot in de jaren tachtig in Parijs woonden, werkte Irundina, een jonge Portugese vrouw, als schoonmaakster bij hen thuis. ... »
 
 
 
 
 

Portret van prinses Beatrix
Portret van prinses Beatrix
Vlak voordat prinses Beatrix achttien jaar werd, sprak Hella S. Haasse met haar en schreef zij een karakterschets van de kroonprinses. Beatrix: `Dat was voor... »
 
 
 
 
 

De tuinen van Bomarzo
De tuinen van Bomarzo
In Midden-Italië liggen de raadselachtige tuinen van Bomarzo, sinds mensenheugenis inspiratiebron van veel kunstenaars, onder wie de schilders Willink en Da... »
 
 
 
 
 

Fil dans le noir
Fil dans le noir
 »
 
 
 
 
 

Heren van de thee
Heren van de thee
Heren van de thee vertelt het levensverhaal van Rudolf Kerkhoven en Jenny Roosegaarde Bisschop. Eind negentiende eeuw trouwde Jenny na enige aarzeling met Ru... »
 
 
 
 
 

TRANSIT
TRANSIT
Uit de poëzie van Frans Budé spreekt grote betrokkenheid bij alles wat bestaat. Verwonderd staat de dichter stil bij zowel het grote als het kleine. Me... »
 
 
 
 
 

Urug
Urug
 »
 
 
 
 
 

Mevrouw bentinck enz
Mevrouw bentinck enz
 »
 
 
 
 
 

Het woud der verwachting
Het woud der verwachting
In <em>Het woud der verwachting</em>, de internationale bestseller, volgen we het levensverhaal van de edelman Charles van Orléans (1394-1465) op de voet. Z... »