Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het Italie-gevoel
Het Italie-gevoel
 »
 
 
 
 
 

Ogenblikken in Valois
Ogenblikken in Valois
Bijna tien jaar lang woonden Hella S. Haasse en haar echtgenoot Jan van Lelyveld in Saint-Witz, ten noorden van Parijs, in het departement Val-d’Oise. De o... »
 
 
 
 
 

Lezen achter de letters
Lezen achter de letters
In de bundel Lezen achter de letters is een ruime keuze te vinden uit de essays over literatuur die Hella Haasse vanaf 1965 publiceerde. In die productie van... »
 
 
 
 
 

Portret van prinses Beatrix
Portret van prinses Beatrix
Vlak voordat prinses Beatrix achttien jaar werd, sprak Hella S. Haasse met haar en schreef zij een karakterschets van de kroonprinses. Beatrix: 'Dat was voor... »
 
 
 
 
 

Inkijk
Inkijk
Hella S. Haasse heeft naast haar romans ook altijd essays, beschouwingen en recensies geschreven over binnen- en buitenlandse literatuur. Met grote nieuwsgie... »
 
 
 
 
 

Tweemaal vestdyk
Tweemaal vestdyk
 »
 
 
 
 
 

Sterrenjacht
Sterrenjacht
Hella S. Haasse<br/>Sterrenjacht<br/><br/>Door de toezending van een geheimzinnig pakketje komt Caspar-Jan, een 22-jarige werkeloze journalist, achter het ve... »
 
 
 
 
 

Kleren maken de vrouw
Kleren maken de vrouw
Eén jaar vóór <em>Oeroeg</em>, haar 'officiële' prozadebuut, had Hella S. Haasse al een roman gepubliceerd: <em>Kleren maken de vrouw</em>. Omdat ze het ... »
 
 
 
 
 

Maanlicht
Maanlicht
In de laatste jaren van haar leven sprak Hella S. Haasse regelmatig over verhalen die ze had geschreven maar die ze niet meer kon vinden. Ze zocht er vergeef... »