Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De meermin
De meermin
Een dag uit het leven van Sera Doornstam, die met haar man Leonard en hun kinderen in een statig grachtenpand woont. Tijdens de storm van afgelopen nacht is ... »
 
 
 
 
 

Sleuteloog
Sleuteloog
Een journalist benadert de kunsthistorica Herma Warner met de vraag of zij hem informatie kan verschaffen over Mila Wychinska. Hij is die naam tegengekomen i... »
 
 
 
 
 

Portret van prinses Beatrix
Portret van prinses Beatrix
Vlak voordat prinses Beatrix achttien jaar werd, sprak Hella S. Haasse met haar en schreef zij een karakterschets van de kroonprinses. Beatrix: ‘Dat was vo... »
 
 
 
 
 

Klein reismozaiek
Klein reismozaiek
`Op een zondag in juli worden we gewekt door het luiden van klokken, door trompetgeschal, tromgeroffel en het getrappel van paardenhoeven. Slaapdronken stap ... »
 
 
 
 
 

Het woud der verwachting
Het woud der verwachting
In <em>Het woud der verwachting</em>, de internationale bestseller, volgen we Charles van Orléans (1394-1465) op de voet. Zijn trieste levensloop is nauw v... »
 
 
 
 
 

Sleuteloog
Sleuteloog
Een journalist vraagt kunsthistorica Herma Warner of zij hem informatie kan geven over Mila Wychinska. Hij is die naam tegengekomen in een dossier over mense... »
 
 
 
 
 

The Black Lake
The Black Lake
 »
 
 
 
 
 

Uitgesproken, opgeschreven
Uitgesproken, opgeschreven
essays over achttiende-eeuwse vrouwen, een bosgezicht, verlichte geesten, vorstenlot, satire, de pers en Vestdijks avondrood »