Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De naschok
De naschok
‘Misschien zijn we beter in herdenken dan vechten.’ Het nationaal trauma Srebrenica blijft opspelen, ook twintig jaar na de val van de enclave en de mass... »
 
 
 
 
 

Te waar om mooi te zijn
Te waar om mooi te zijn
<em>14 reportagereizen naar het domein van het onwaarschijnlijke</em>


Moord en doodslag op Spitsbergen, bezien vanuit de ijsbeer.
Overlevingskunst in Ausch... »
 
 
 
 
 

Brother Mendel's Perfect Horse
Brother Mendel's Perfect Horse
Man and Beast in an Age of Human Warfare »
 
 
 
 
 

Stikvallei
Stikvallei
21 augustus 1986. ’s Avonds bij nieuwemaan sterft al het leven in een vallei in Noordwest-Kameroen uit. Dieren vallen dood neer in het gras, net als 1746 m... »
 
 
 
 
 

In het land van de ja-knikkers
In het land van de ja-knikkers
In de stijl van zijn klassieker <em>De graanrepubliek</em> voert Frank Westerman de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig ... »
 
 
 
 
 

Ingenieros del Alma
Ingenieros del Alma
 »
 
 
 
 
 

Ararat
Ararat
In Ararat maakt Frank Westerman een reis op het breukvlak van religie en wetenschap. ‘Waar is de God van mijn kinderbijbel? Wie of wat heeft Zijn plaats in... »
 
 
 
 
 

Ingenieurs van de ziel
Ingenieurs van de ziel
Ingenieurs van de ziel legt de worsteling bloot van schrijvers in totalitaire tijden. Het is een fascinerende zoektocht naar de fundamenten van een van de me... »
 
 
 
 
 

Dier, bovendier
Dier, bovendier
De tragedies van de 20e eeuw, verteld aan de hand van een paard - de lipizzaner. 'Als je een lipizzaner aanraakt,' kreeg Frank Westerman als tiener te horen,... »