Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

El Negro en ik
El Negro en ik
Als negentienjarige student staat Frank Westerman in een Spaans museum oog in oog met een opgezette Afrikaan: ‘El Negro’. Wie is deze mens? En wie heeft ... »
 
 
 
 
 

Ararat
Ararat
Stapel de lettergrepen van Ararat op en je krijgt een berg:
Ik houd ervan om van letters woorden te bouwen en van woorden verhalen. Om de klank, de cadans, d... »
 
 
 
 
 

De graanrepubliek
De graanrepubliek
<em>De graanrepubliek</em> is het verhaal van de twintigste eeuw, gesitueerd in het grimmigste stukje Nederland. In het voetspoor van de machtige landbouwher... »
 
 
 
 
 

De moord op de boekverkoopster
De moord op de boekverkoopster
Het is dé literaire moord van Nederland: de vergiftiging van boekverkoopster Marian Heij uit Wageningen. Augustus 2006: de eigenaresse van boekhandel Kniph... »
 
 
 
 
 

Das Schicksal der weißen Pferde
Das Schicksal der weißen Pferde
Eine Geschichte des 20. Jahrhunderts »
 
 
 
 
 

De aanschaf
De aanschaf
Om te breken met zijn calvinistische opvoeding wil Frank Westerman iets heel duurs kopen. Een roekeloze, onbezonnen uitgave doen. Hij beraamt een aanschaf.<b... »
 
 
 
 
 

De moord op de boekverkoopster Deel 2 (set)
De moord op de boekverkoopster Deel 2 (set)
Tien jaar geleden werd boekverkopend Nederland opgeschrikt door een thriller in het echt: Marian Heij, tot voor kort eigenaar van boekhandel Kniphorst in Wag... »
 
 
 
 
 

Stikvallei
Stikvallei
21 augustus 1986. 's Avonds bij nieuwe maan sterft al het leven in een vallei in Noordwest-Kameroen uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer ... »
 
 
 
 
 

De wereld volgens Darp
De wereld volgens Darp
December 1989. Als ooggetuige van de geschiedenis maakt Frank Westerman in Roemenië de val van de Ceauşescu’s mee. Na een hardhandig verhoor wordt hij he... »
 
 
 
 
 

De slag om Srebrenica
De slag om Srebrenica
Juli 1995: Srebrenica valt. Servische strijders overrompelen Dutchbat en vermoorden duizenden mannen. Nu, twintig jaar later, keert Frank Westerman terug naa... »