Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

VERGETEN VERSLAG
VERGETEN VERSLAG
Vleugjes verleden stijgen op naar het heden. Toen ik het schriftje in handen kreeg was ik blij verrast. Het is een uniek documentje. De inhoud was voor mij e... »
 
 
 
 
 

EVEN STAAT ALLES STIL
EVEN STAAT ALLES STIL
Soms is poëzie een goed middel om pijn en lijden te verzachten. Ze kan ook een wapen zijn. Ook het schrijven van een dagboek kan verlichting geven. Veel van... »
 
 
 
 
 

DE STORTBUI VOORBIJ
DE STORTBUI VOORBIJ
Na de reis van Puck naar Indonesië zijn de printjes bewaard gebleven in een map op zolder. Leuk om ze weer eens te lezen en herinneringen op te halen. Vanda... »
 
 
 
 
 

KNIPOOGPOËZIE
KNIPOOGPOËZIE
De bundel is samengesteld in de tijd dat ik in een kliniek verbleef om te herstellen van een depressie. Dat speelde zich af vanaf eind September 2021 tot 15 ... »
 
 
 
 
 

TOERMALIJN
TOERMALIJN
De hongerwinter in Nederland was de winter van de Tweede Wereldoorlog van 1944 tot 1945. Er was een grote schaarste aan voedsel en brandstof. Het leidde, met... »
 
 
 
 
 

EVEN STAAT ALLES STIL
EVEN STAAT ALLES STIL
Even staat alles stil. 1944. Als ware inwoner van den Bosch durfde hij stappen te zetten. Door te filmen en te schrijven. Maar ook door mensen onderdak te ge... »
 
 
 
 
 

SCHEMERTIJD
SCHEMERTIJD
Na een oproep van radio Oranje zetten heel veel mensen zich aan het schrijven. Ieder op zijn/haar eigen wijze. Meestal betreft het een opsomming van gebeurte... »
 
 
 
 
 

WACHTEN OP HET TEKEN
WACHTEN OP HET TEKEN
Het volgende gedicht publiceerde ik op 'Gedichtennet' op 8 Oktober 2020 in de categorie 'overlijden'. WIJ DE DODENde dunne scheidslijntussen hemel en aardec... »
 
 
 
 
 

VUURROOS
VUURROOS
De bundel heeft twee delen. Het erfgoed van mijn vader (zie: www.oorlogsverhalen.com / Jan-Theo Werners), notities uit 1944 over de Bevrijding van Den Bosch,... »
 
 
 
 
 

EVEN STAAT ALLES STIL
EVEN STAAT ALLES STIL
Citaat blz. 26: 'Even later kwam door 't open raam een Tommie gesprongen. Het was de vriend van de gewonde Engelsman. hij ging op de uitkijk zitten. Ondertus... »