Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

VIER GANZEN VLOGEN OVER
VIER GANZEN VLOGEN OVER
Een gedicht moet iets zeggen...en dat niet zeggen. De bundel heeft twee delen. Het motto van de bundel is: MEDEDOGEN. Het erfgoed van mijn vader (zie: www.oo... »
 
 
 
 
 

SMALL WORLD
SMALL WORLD
De bundel heeft geen motto. Het is een opeenstapeling van gedichten. Hoewel een aantal verzen ook als één geheel kunnen worden gelezen zijn het merendeels ... »
 
 
 
 
 

TOERMALIJN
TOERMALIJN
De hongerwinter in Nederland was de winter van de Tweede Wereldoorlog van 1944 tot 1945. Er was een grote schaarste aan voedsel en brandstof. Het leidde, met... »
 
 
 
 
 

KATHARSIS II
KATHARSIS II
Een gedicht moet iets zeggen...en dat niet zeggen. De bundel heeft twee onderdelen. Korte gedichtjes tezamen met het erfgoed van mijn vader. (Zie: www.oorlog... »
 
 
 
 
 

TOERMALIJN
TOERMALIJN
De prozateksten komen uit het oorlogsschriftje van mijn vader. Zie: mijn boek SCHEMERTIJD. Ze raakten mij. De titel van de dichtbundel TOERMALIJN verwijst na... »
 
 
 
 
 

1944-2022
1944-2022
Informatie uit betrouwbare bron: 'Veel Brabanders begonnen op of rond Dolle Dinsdag (5 September 1944)met het bijhouden van een dagboek. Waaronder mijn vade... »
 
 
 
 
 

Drie ganzen vlogen over
Drie ganzen vlogen over
Ik wist het soms even niet. Dan kan schrijven uitkomst bieden. Mijn vader deed dat ook in de oorlog. Er waren in het verleden meer slachtoffers die met potlo... »
 
 
 
 
 

PLUIMPJES
PLUIMPJES
De bundel heeft twee delen. Korte gedichten in blauwe vakken in het eerste gedeelte. Het tweede deel bestaat uit een reeks langere gedichten. De vorm is vrij... »
 
 
 
 
 

Een schriftje vol tranen
Een schriftje vol tranen
De Stichting Oorlogsverhalen heeft er een mooie documentaire van gemaakt. Rond 4 en 5 Mei denken we weer terug aan die tijd. Maar- zoals een lezeres mij schr... »
 
 
 
 
 

DEN BOSCH
DEN BOSCH
'Een V-I is een duivelse uitvinding die alleen uit een duivels brein kan voortkomen. In de kelder die van zwaargewapend betongemaakt was kregen we wat te ete... »