Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De droom van de leeuw - grote letter
De droom van de leeuw - grote letter
De beroemde Italiaanse filmregisseur Snaporaz maakt van zijn laatste filmpje een ode aan zijn laatste grote liefde, de jonge Nederlandse actrice Gala Vandemb... »
 
 
 
 
 

De man van je leven
De man van je leven
Bewerkt voor theather – première 15 oktober in DeLaMar

'Te willen beschermen wat je lief is, desnoods voorbij dit leven.' Dit lijkt Tilly's drijfveer. Zi... »
 
 
 
 
 

Enclose
Enclose
 »
 
 
 
 
 

Honden voor het leven
Honden voor het leven
<p>Voor het eerst vertelt Arthur Japin over de hond die hem heeft opgevoed en twee puppy’s die zijn kijk op het leven bepalen. Grote thema’s als liefde, ... »
 
 
 
 
 

Goed volk
Goed volk
De reisverhalen.Als voorbereiding op zijn werk maakte Arthur regelmatig bijzondere reizen. Zijn reisverhalen zijn terug te vinden in zijn dagboeken, of her e... »
 
 
 
 
 

Het lied van de moeder
Het lied van de moeder
Afrikaanse verteltraditie op sublieme wijze vertolkt door prijswinnende sterauteur. Suggestieve acryl schilderijen door Nanne Meulendijks met Nederlands kort... »
 
 
 
 
 

Een schitterend gebrek
Een schitterend gebrek
In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan. Maar hoe? Wat is er werkelijk gebeu... »
 
 
 
 
 

Mrs. Degas
Mrs. Degas
Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden.
Wanneer hij zijn huis uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Zij ... »
 
 
 
 
 

Zwavel
Zwavel
Door de enorme successen die Arthur Japin met zijn romans heeft, zou bijna worden vergeten dat hij ook een schrijver van korte verhalen is. Niet minder dan v... »
 
 
 
 
 

De gevleugelde
De gevleugelde
dwarsligger 558 Arthur Japin De gevleugeldeHoe verbeeldingskracht en passie de wereld kunnen veranderenAlberto Santos-Dumont groeit in afzondering op in Braz... »