Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Bij ons in Auschwitz
Bij ons in Auschwitz
Op 27 januari 1945 werd concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Rode Leger. Hier zijn minstens 1,1 miljoen mensen vermoord: mannen, vro... »
 
 
 
 
 

De dood in Taormina
De dood in Taormina
In een gebed dat geen gebed is, een bekentenis die geen bekentenis is, een liefdesbrief, nee, een verlaat antwoord op een liefdesbrief, vertelt Zelda (26) ov... »
 
 
 
 
 

Tirza
Tirza
<i>Tirza</i> begint als het perfecte cultureel correcte plaatje. Vader werkt bij een literaire uitgeverij, zijn vrouw doet iets met kunst, en de jongste doch... »
 
 
 
 
 

Grote Jiddische Roman
Grote Jiddische Roman
Xavier Radek is een in Basel woonachtige, geassimileerde niet-joodse jongeman met een missie: hij wil meer weten over het lijden van de joden. Daarom besluit... »
 
 
 
 
 

De lezer en zijn gigolo
De lezer en zijn gigolo
De eerste ontmoeting tussen auteur Arnon Grunberg (1971) en illustrator Thé Tjong-Khing (1933) vond plaats in het voorjaar van 2022. Hieruit ontstond een co... »
 
 
 
 
 

Oh Bookazine
Oh Bookazine
 »
 
 
 
 
 

Lechaim / grill room
Lechaim / grill room
 »
 
 
 
 
 

Thuis ben je
Thuis ben je
Drie jaar lang deelde Arnon Grunberg zijn leven als Hotelmens op De Correspondent. Wat begon als een serie waarin het hotel de hoofdrol zou spelen, veranderd... »
 
 
 
 
 

Waarom wij Joden haten
Waarom wij Joden haten
Schrijver Arnon Grunberg is een filmliefhebber. In <i>De troost van de slapstick</i> (1998) bracht hij een ode aan de oude slapstickhelden die hij vroeger sa... »