Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Angst voor het naakt
Angst voor het naakt
Fabian Brouzos wil de mens lichaamsdeel voor lichaamsdeel ontdekken. Hoewel hij een technisch volmaakte tekenaar is, wordt hem op de kunstacademie gezegd dat... »
 
 
 
 
 

Bezette gebieden
Bezette gebieden
<p>Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit <i>Moedervlekken</i>, is terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende aute... »
 
 
 
 
 

Moedervlekken
Moedervlekken
<p>Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude... »
 
 
 
 
 

J.M. Coetzee persoon en personage
J.M. Coetzee persoon en personage
Geen andere schrijver heeft - afgezien van Philip Roth in zijn Zuckerman-romans - zo’n intrigerend literair alter ego geschapen als J.M.Coetzee met Elizabet... »
 
 
 
 
 

Ich will doch nur, dass ihr mich liebt
Ich will doch nur, dass ihr mich liebt
<i>Ich will doch nur, dass ihr mich liebt</i> brengt het schrijverschap van Arnon Grunberg in kaart: van zijn jeugd en zijn levensloop voorafgaand aan zijn t... »
 
 
 
 
 

Geen moraal zonder geweld
Geen moraal zonder geweld
Schrijver Arnon Grunberg is een filmliefhebber. In <i>De troost van de slapstick</i> (1998) bracht hij een ode aan de oude slapstickhelden die hij vroeger sa... »
 
 
 
 
 

De mensendokter
De mensendokter
Het boek dat alle zelfhulpboeken overbodig moet maken: de raadgevingen van de Mensendokter, bijeengebracht in een overzichtelijk handboek. Wekelijks vragen m... »
 
 
 
 
 

Omdat ik u begeer
Omdat ik u begeer
Begeerte, bedrog, liefde en oorlog: een autobiografie in briefvormEen boodschap in een fles, zo werkt het niet meer. Vanaf zijn eiland gooit Arnon Grunberg e... »