Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Anna
Anna
Iedereen kent Annie M.G. Schmidt, een van de populairste Nederlandse schrijfsters aller tijden. Maar wie kent haar nu eigenlijk echt? Wat er over haar leven ... »
 
 
 
 
 

Bernhard
Bernhard
<p>Schurk of schavuit, opportunist of held - over weinig mensen lopen de meningen zo uiteen als over de in 2004 overleden prins Bernhard. Annejet van der Zij... »
 
 
 
 
 

Leon & Juliette
Leon & Juliette
De plaats was Charleston, het jaar was 1820. Hij was een jonge Nederlander die zijn verarmde vaderland was ontvlucht om fortuin te maken in de Nieuwe Wereld.... »
 
 
 
 
 

Bernhard
Bernhard
Schurk of schavuit, opportunist of held - over weinig mensen lopen de meningen zo uiteen als over de in 2004 overleden prins Bernhard. Annejet van der Zijl g... »
 
 
 
 
 

Fortuna's kinderen
Fortuna's kinderen
<p>Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haa... »
 
 
 
 
 

Jagtlust
Jagtlust
De avant-garde van de jaren vijftig sprak erover en wilde ernaartoe: het Gooise buitenhuis Jagtlust dat in die jaren uitgroeide tot een artistieke vrijplaats... »
 
 
 
 
 

Moord in de bloedstraat
Moord in de bloedstraat
Vijf jaar lang werkte Annejet van der Zijl als misdaadverslaggeefster. Geïnspireerd door het Amerikaanse New Journalism zocht ze naar de menselijke verhalen... »
 
 
 
 
 

Sonny Boy
Sonny Boy
Publiekslieveling Annejet van der Zijl schreef met Sonny Boy het weergaloze verhaal over een Surinaamse student en een Hollandse getrouwde vrouw die samen Jo... »