Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Rijke mensen zijn anders
Rijke mensen zijn anders
De idyllische zomer die rechercheur Martin Twisk met de Duitse politica Annika beleeft wordt ruw verstoord als hij wordt opgetrommeld om een dubbele moord i... »
 
 
 
 
 

In de mist / Wat heb ik te vieren? 5 exx.
In de mist / Wat heb ik te vieren? 5 exx.
Voorafgaand aan de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam spreekt Annejet van der Zijl in De Nieuwe Kerk de 4 mei-voordracht uit, getiteld "In ... »
 
 
 
 
 

Gerard Heineken
Gerard Heineken
<p>Hij is de kern van de kleurrijke Heineken-geschiedenis, maar tegelijkertijd een grijze vlek: Gerard Adriaan Heineken (1841-1893). Stichter van het gelijkn... »
 
 
 
 
 

De Amerikaanse prinses
De Amerikaanse prinses
Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waarze als platteland... »
 
 
 
 
 

Jagtlust
Jagtlust
De avant-garde van de jaren vijftig sprak erover en wilde ernaartoe: het Gooise buitenhuis Jagtlust dat in die jaren uitgroeide tot een artistieke vrijpla... »
 
 
 
 
 

Anna
Anna
Wie kende Annie M.G Schmidt nu eigenlijk echt? Voor haarzelf kwam de grote roem immers pas laat, en wat er over haar leven bekend is, is vooral datgene wat z... »
 
 
 
 
 

De val van Annika S.
De val van Annika S.
De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar wanneer wordt onthuld dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn va... »
 
 
 
 
 

Fortuna's kinderen
Fortuna's kinderen
<p>Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haa... »
 
 
 
 
 

Moord in de Bloedstraat & andere verhalen
Moord in de Bloedstraat & andere verhalen
<p><i>Annejet van der Zijl </i>(1962) is een Nederlands journalist en schrijfster. Van der Zijl groeide op in een lerarengezin in Friesland, en wist al vrij ... »