Boek
Dit is wat er mist: Opruiing. Initiatief. De voorwaartse beweging die leven in een organisatie blaast en ons leert wat werkt.
We wachten op degene die verkent, creëert en tumult maakt. We hebben jou nodig om het systeem op te schudden en te zien wat er gebeurt, ervan te leren, aan te passen en dit te herhalen.
Jouw organisatie heeft alles wat er nodig is: de fabriek, het merk, de mensen, alles. Behalve...
Het enige wat er mist is jouw durf om uit te lokken, aan te wakkeren en te ontdekken. Go, go, go!
'Snel, kort en vlot. Een prima boekje, heerlijk inspirerend en... geloof het of niet: goed te geloven. [...] Het was, in ieder geval, een bijzonder inspirerende bezigheid dit boek door te lezen.' - Lekkerlezen.net
'Lees Durf! van Seth Godin! Durf! is één grote inspiratiebom om mensen in beweging te zetten. Met bijzondere voorbeelden uit de praktijk laat Godin ziet dat het tien keer beter is je ideeën uit te voeren dan af te wachten op het juiste moment of een beter idee of... [...] Ik heb Durf! gister in één ruk uitgelezen en het heeft mij zeker geïnspireerd die dingen te gaan doen die ik altijd al heb willen doen.' - Boeken.blogo.nl
«
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
De cruciale vraag na het lezen van het boek is:
“En nu?”
Een rode draad in het boek is de continue strijd tussen ANGST en DURF, waarbij durf geassocieerd wordt met het starten van iets nieuws.
Een van de mooiste hoofdstukken vind ik, “Wanneer kun je beginnen?”. Ik kan gelukkig heel het hoofdstuk citeren, want het is namelijk het kortste hoofdstuk wat ik ooit gelezen heb.
“ Binnenkort is lang ziet zo goed als nu”
Geweldig toch!
Een van de opdrachten die ik mezelf geef na het lezen van het boek is om niet te denken in beperkingen en onmogelijkheden, maar juist andersom. Ik ga een lijst maken met zaken die wel mogen (ik ben al begonnen, maar dit is nog niet zo makkelijk)
Wat belangrijk is in het spanningsveld tussen angst en durf is je eigen nieuwsgierigheid, en ik hoop dat ik met het schrijven van deze recensie deze een beetje kan opwekken. Iets wat Seth Godin gedurende heel het boek probeert.
Hij probeert de lezer op verschillende manieren wakker te schudden. Hij probeert de hersenspoeling die wij door de tand des tijds en de opvattingen van de huidige maatschappij hebben gekregen te verdringen en het kind dat in ons zit weer naar boven te brengen. Kinderen proberen namelijk wat af, zonder angst voor de resultaten.
Een boek met een mooie flow, waarbij de opbouw je een beetje in verwarring brengt. Dit zorgt er echter wel voor dat de boodschap aankomt en dat ik zin heb gekregen om deze levensfilosofie aan te pakken. Ik wil daarom afsluiten met een zin die mij tot nu toe heeft beziggehouden:
“Een onderdeel van ergens mee beginnen is de bereidheid om te ontdekken dat de uitkomst niet is wat je bij de start dacht te vinden”
Veel plezier bij het lezen van dit boek!
Rutger