Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Kartonnen dozen
Kartonnen dozen
Kartonnen dozen is sinds zijn verschijning in 1991 uitgegroeid tot een evergreen in de Nederlandstalige literatuur. Enerzijds legt Tom Lanoye de verslavingen... »
 
 
 
 
 

Sprakeloos
Sprakeloos
Na een beroerte raakt een amateur-actrice en schrijversmoeder haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat om t... »
 
 
 
 
 

Een slagerszoon met een brilletje
Een slagerszoon met een brilletje
Een slagerszoon met een brilletje is het prozadebuut van Tom Lanoye. In vier verhalen laat hij, zo schreef NRC Handelsblad, ‘al heel wat facetten zien van ... »
 
 
 
 
 

Hamlet versus Hamlet
Hamlet versus Hamlet
In het legendarische Ten oorlog zette Tom Lanoye acht koningsdrama's van Shakespeare naar zijn hand. In Hamlet versus Hamlet maakt hij een even gedurfde en i... »
 
 
 
 
 

De ondraaglijke blankheid van het bestaan
De ondraaglijke blankheid van het bestaan
<P>'Marianne Thamm is, behalve de vrouw van mijn leven, de reden waarom mijn man en ik nu al vijfentwintig jaar lang elke winter doorbrengen in Kaapstad. Van... »
 
 
 
 
 

Kartonnen dozen
Kartonnen dozen
<b>Kartonnen dozen</b> is uitgegroeid tot een evergreen in de Nederlandstalige literatuur. Enerzijds legt Tom Lanoye de verslavingen en de valstrikken bloot ... »
 
 
 
 
 

Mefisto revisited
Mefisto revisited
De roman Mephisto. Roman einer Karriere (1936) van Klaus Mann baseerde zich op het leven van Gustav Grüngens - Manns voormalige zwager en cabaretkompaan, te... »
 
 
 
 
 

Wie is bang?
Wie is bang?
Jo en Denise, een oudere acteur en actrice, maken de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid verdienden ze lang goed g... »