Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De verloren schat
De verloren schat
Het is paasvakantie en Mickey verveelt zich. Dan krijgt ze Arnold in het oog. Met wat moeite lukt het haar zijn aandacht te trekken en sluit vriendschap. Ze ... »
 
 
 
 
 

De Stomme van Kampen
De Stomme van Kampen
Hendrick Avercamp is de oudste zoon van een apothekersgezin en is doof. In de zestiende eeuw betekent dat dat je niet meetelt in de maatschappij, want je kun... »
 
 
 
 
 

Vrijgevochten
Vrijgevochten
Zierikzee begin achttiende eeuw. Jasper de Bonte is een flinke Zeeuwse jongen wiens hart naar de zee trekt. Op zijn 15e monstert hij aan op de Anna-Maria, di... »
 
 
 
 
 

Lees je knetter
Lees je knetter
 »
 
 
 
 
 

Het helse paradijs
Het helse paradijs
Vanuit het Badense Rijk wordt opnieuw een expeditie uitgezonden om Thule te veroveren. Ditmaal sturen ze vijf oorlogsschepen met duizend militairen aan boord... »
 
 
 
 
 

Hasse Simonsdochter
Hasse Simonsdochter
In de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten is Kampen een belangrijke handelsstad, maar de vijftienjarige Hasse vindt het er maar druk en benauwd. Ze tre... »
 
 
 
 
 

De val van de Vredeborch
De val van de Vredeborch
1548. Jan van Leemputte is verbannen uit zijn geboortestad Antwerpen en komt terecht in Utrecht, waar hij werk vindt in een brouwerij. Hij trouwt met het mei... »
 
 
 
 
 

Vrijgevochten
Vrijgevochten
VrijgevochtenThea BeckmanJasper de Bonte monstert aan op een schip. Hij hoopt op grote avonturen, maar binnen de kortste keren staat hij als koopwaar vastge... »
 
 
 
 
 

Triomf van de verschroeide aarde
Triomf van de verschroeide aarde
Matthis is met z'n zestien jaar niet zo'n geweldig soldaat; maar als heraut en secretaris van de ongeletterde held van Bretagne, Bertrand du Guesclin, staat ... »