Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Een beeld van jou
Een beeld van jou
De gedichten van Stefan Hertmans zijn doordrongen van een vitale melancholie. Met de jaren is zijn werk intiemer geworden. Speciaal voor de Poëzieweek maakt... »
 
 
 
 
 

Oorverdovende steen
Oorverdovende steen
 »
 
 
 
 
 

Onder een koperen hemel
Onder een koperen hemel
<em>Onder een koperen hemel</em> is een meeslepende bundel waarin veel registers en toonhoogtes worden bespeeld. De gedichten zweven tussen twee polen – vo... »
 
 
 
 
 

Mind the Gap
Mind the Gap
Drie Griekse vrouwen komen in Mind the Gap achtereen volgens aan het woord Antigone Klytaemnestra en Medea. Antigone spreekt over het begraven van haar broer... »
 
 
 
 
 

Filip Claus
Filip Claus
Het lang verwachte overzichtsboek met het werk van Filip Claus.Sinds jaar en dag een hoofdrolspeler in de fotojournalistiek vinger aan de pols en nooit verle... »
 
 
 
 
 

Jan Fabre
Jan Fabre
Hortus/Corpus - ENG edition. Jan Fabre (1958) is internationaal bekend als een van de meest... »
 
 
 
 
 

Tirannie van de tijd
Tirannie van de tijd
In deze eerste uitgave van Het Zuidelijk Toneel is de integrale tekst van Tirannie van de tijd afgedrukt. Verder zijn in dit boek opgenomen een dagboekfragme... »
 
 
 
 
 

Naar Merelbeke
Naar Merelbeke
Op geestige en ontroerende wijze vertelt Hertmans de coming of age van een jongen in een Vlaams dorp gedurende de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.... »
 
 
 
 
 

Verschuivingen
Verschuivingen
Als er één zin is die sinds jaren in het bewustzijn van StefanHertmans galmt, is het de uitspraak die Viktor Klemperer ooit,tijdens het nazibewind, haast t... »