Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het meisje uit de Mandenmakerssteeg
Het meisje uit de Mandenmakerssteeg
‘Het meisje uit de Mandenmakerssteeg’ is een historische roman van Marja Visscher. Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje? De jonge L... »
 
 
 
 
 

De Wolkenkijker
De Wolkenkijker
'De wolkenkijker' van Marja Visscher gaat over Sara Hoevenaar, de echtgenote van Frans Naerebout. Naerebout (1748-1818) is bepaald geen onbekende in Zeeland.... »
 
 
 
 
 

Het stadspaleis aan het Spaarne
Het stadspaleis aan het Spaarne
Haarlem, 1780. Keetje Hodshon is nog geen twaalf als ze het grootste deel van haar familie al heeft verloren. Ze erft een vermogen. Haar voogden stellen een ... »
 
 
 
 
 

De brieven van het hof
De brieven van het hof
<p>‘De brieven van het hof’ is een historische roman van Marja Visscher, auteur van ‘Het huis met de rode luiken’ en ‘Het stadpaleis aan het Spaarn... »
 
 
 
 
 

De muze van de kunstschilder
De muze van de kunstschilder
'De muze van de kunstschilder' van Marja Visscher neemt je vanuit het perspectief van Joséphine Fesser mee in het leven van de schilder Johan Barthold Jongk... »
 
 
 
 
 

Een huis vol familie
Een huis vol familie
<p>'Een huis vol familie' van Marja Visscher gaat over Saskia. Als haar zus Caty met haar man Menno een dodelijk auto-ongeval krijgt, komen hun kinderen van ... »
 
 
 
 
 

Tussen rang en stand
Tussen rang en stand
De historische roman Tussen rang en stand van Marja Visscher is gebaseerd op het leven van Sara Louisa du Faget van Assendelft. Zij verlaat het Lange Voorhou... »
 
 
 
 
 

Hotel Piek
Hotel Piek
<p>Wanneer hun enige zoon aangeeft geen interesse in het overnemen van het familiebedrijf te hebben, staan Leendert en Neeltje Piek veel veranderingen te wac... »