Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het meisje uit de Mandenmakerssteeg
Het meisje uit de Mandenmakerssteeg
‘Het meisje uit de Mandenmakerssteeg’ is een historische roman van Marja Visscher. Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje? De jonge L... »
 
 
 
 
 

De muze van de kunstschilder
De muze van de kunstschilder
'De muze van de kunstschilder' van Marja Visscher neemt je vanuit het perspectief van Joséphine Fesser mee in het leven van de schilder Johan Barthold Jongk... »
 
 
 
 
 

Walcheren
Walcheren
 »
 
 
 
 
 

Rara dat ben ik
Rara dat ben ik
Rara woont samen met haar moeder Pietsie en haar vader Kreukel in een oude school. Pietsie is hoedenmaakster en geeft tekenlessen. Kreukel werkt in de milieu... »
 
 
 
 
 

Een schone getuigenis
Een schone getuigenis
<p>In 'Een schone getuigenis' van Marja Visscher trekt de rampspoed over Nederland. Malaria, veepest, tyfus, pokken en cholera teisteren het platteland, en d... »
 
 
 
 
 

Maannachten
Maannachten
Maannachten’ van Marja Visscher neemt je vanuit het perspectief van Joséphine Fesser mee in het leven van de schilder Johan Barthold Jongkind (1819-1891),... »
 
 
 
 
 

Op de adem van de tijd
Op de adem van de tijd
De Nederlandse toneelspeelster Suzanna Nanette Sablairolles neemt in 1867 na haar laatste zware rol voor korte tijd afscheid van haar enthousiast publiek. Ni... »
 
 
 
 
 

Verloren tijd
Verloren tijd
De artistieke Driek droomt ervan om schilder te worden. Hij is de jongste van drie broers die geen van allen de boerderij van hun vader zullen voortzetten. A... »
 
 
 
 
 

Het torentje van Adelheid
Het torentje van Adelheid
<p>In ‘Het torentje van Adelheid’ bezoekt Johan Rudolf Thorbecke de weduwe gravin Henriëtte Solger in Dresden. Haar dan vierjarige dochtertje Adelheid w... »