Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Karakters
Karakters
Wanneer we de viool menselijke trekjes toedichten, symboliseert elk individu dan niet in elke willekeurige viool datgene dat door emoties in het lichaam word... »
 
 
 
 
 

Verloren tijd
Verloren tijd
De artistieke Driek droomt ervan om schilder te worden. Hij is de jongste van drie broers die geen van allen de boerderij van hun vader zullen voortzetten. A... »
 
 
 
 
 

Een schone getuigenis
Een schone getuigenis
<p>In 'Een schone getuigenis' van Marja Visscher trekt de rampspoed over Nederland. Malaria, veepest, tyfus, pokken en cholera teisteren het platteland, en d... »
 
 
 
 
 

Walcheren
Walcheren
 »
 
 
 
 
 

Maannachten
Maannachten
Maannachten’ van Marja Visscher neemt je vanuit het perspectief van JosĂ©phine Fesser mee in het leven van de schilder Johan Barthold Jongkind (1819-1891),... »
 
 
 
 
 

De thuishaven aan de Westerschelde
De thuishaven aan de Westerschelde
'De thuishaven aan de Westerschelde' van Marja Visscher gaat over Sara Hoevenaar, de echtgenote van Frans Naerebout. Naerebout (1748-1818) is bepaald geen on... »
 
 
 
 
 

Sporen in het polderland
Sporen in het polderland
<p>In 'Sporen in het polderland' van Marja Visscher krijgen Jacob en Hermina het zwaar te verduren. Jacob zet zich sterk in voor de gemeenschap van de Haarle... »
 
 
 
 
 

Benjamin Franklin
Benjamin Franklin
Benjamin Franklin is in de leer als boekdrukker bij zijn broer James. Nadat hij zijn verloofde Deborah Reed zijn trouw heeft beloofd, reist Benjamin van Phil... »
 
 
 
 
 

Lied van wind en water
Lied van wind en water
Advocaat Jacob Amersfoordt verliest zijn vrouw in het kraambed. Door verdriet en gemis gooit hij het roer om. Hij sluit zijn woning aan de Prinsengracht voor... »