Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De keizer en de astroloog
De keizer en de astroloog
Simon, een pas afgestudeerde arts, wordt uitgenodigd aan het hof van Wilhelm II in Doorn. De Duitse keizer, die na de Eerste Wereldoorlog asiel heeft gekrege... »
 
 
 
 
 

Fries voor elfstedenrijders
Fries voor elfstedenrijders
Nico van der Zee, Kees 't Hart, 1986 <br/><br/>Wat zeg je eigenlijk in het Fries wanneer<br/>iemand je voorbijschaatst? En hoe vraag je de weg?<br/>Hoogste t... »
 
 
 
 
 

Ik weet nu alles weer
Ik weet nu alles weer
Ik weet nu alles weer is de tweede dichtbundel van Kees 't Hart. Ongegeneerde vermenging van het banale en verhevene is nu ook zijn credo. Zie bijvoorbeeld h... »
 
 
 
 
 

Vitrines
Vitrines
Wie zegt dat in deze verhalen alles kan, heeft het mis: er zijn duidelijk grenzen en kaders aanwezig waarbinnen alles gebeurt - de titel van het boek wijst a... »
 
 
 
 
 

Jongens waren we
Jongens waren we
Wie een blik op de literaire canon werpt, ziet dat de hoofdrollen aan mannen zijn toebedeeld. Als ze niet agressief zijn (Fight Club), zijn ze idealistisch (... »
 
 
 
 
 

Land van genade
Land van genade
De held van deze roman houdt zich intensief bezig met het leven van zijn vader. Wat vond die toch zo boeiend aan Franciscus van Assisi en Elvis Presley? Welk... »
 
 
 
 
 

Schrijven is scheuren
Schrijven is scheuren
Onmisbaar voor de beginnende schrijver, een waar genot voor iedere lezer! Een boek schrijven is een van de meest gekoesterde wensen van de mensheid. Schrijve... »
 
 
 
 
 

Pleidooi voor pulp
Pleidooi voor pulp
Een wapen tegen de ontlezingJe ziet ze nog liggen in de supermarkt: de Bouquetreeksboekjes, damesromannetjes, pulpboekjes, of hoe je ze wilt noemen. Met mooi... »
 
 
 
 
 

Het gelukkige schrijven
Het gelukkige schrijven
Volgens Kees 't Hart is literatuur de meest gekunstelde kunstvorm die er is. Alles in literatuur is nep, constructie, leugen, illusie, veredelde roddelpraat ... »