Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het seksuele bolwerk
Het seksuele bolwerk
 »
 
 
 
 
 

De Aanslag
De Aanslag
<i>De Aanslag</i> is het spannende en tragische verhaal van Anton Steenwijk, die als kind bij een represaille van de Duitsers uit wraak voor de moord op een ... »
 
 
 
 
 

Das Attentat
Das Attentat
Eine kleine Straße in Holland 1945: in einer Winternacht wird hier der mit den Nazis kollaborierende Polizist Ploeg erschossen. Eine fast unbedeutende Episo... »
 
 
 
 
 

De schrijver
De schrijver
 »
 
 
 
 
 

Axel
Axel
 »
 
 
 
 
 

Voer voor psychologen
Voer voor psychologen
In 1961 verscheen <i>Voer voor psychologen</i>. Alleen al de titel van het boek is sindsdien een eigen leven gaan leiden. Het boek bevat autobiografische not... »
 
 
 
 
 

De aanslag
De aanslag
<i>De Aanslag</i> van Harry Mulisch vertelt het spannende en tragische verhaal van Anton Steenwijk, die op jongeleeftijd bij een represaille van de Duitsers ... »
 
 
 
 
 

Oidipous oidipous
Oidipous oidipous
 »
 
 
 
 
 

Het mirakel
Het mirakel
Op een bijna duivelse manier creëerde Harry Mulisch met deheer Tiennoppen een personage dat in worsteling is met dewerkelijkheid. Het is in de nacht of in d... »
 
 
 
 
 

De kamer
De kamer
<i>De kamer</i> is het verhaal waarmee Harry Mulisch debuteerde op 8 februari 1947, in <i>Elseviers weekblad</i>. Over de publicatie van dit eerste verhaal s... »