Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

VUURTOORN
VUURTOORN
De bundel heeft twee delen. Geïnspireerd op het erfgoed van mijn vader (zie: www.oorlogsverhalen.com/Jan-Theo Werners), notities uit 1944. Tezamen met het f... »
 
 
 
 
 

WEDERBORSCHTIG
WEDERBORSCHTIG
In 2024 is het tachtig jaar geleden dat Den Bosch bevrijd werd. Een boek moet iets zeggen...en dat niet zeggen. Korte fragmenten. Dat leverde een bundeltje o... »
 
 
 
 
 

SCHEMERTIJD
SCHEMERTIJD
Omdat veel jongeren geen idee hebben van wat hun voorouders hebben moeten doorstaan geef ik dit boekje uit. Het oorlogsverslag van mijn vader. Ik ben de tach... »
 
 
 
 
 

TOERMALIJN
TOERMALIJN
Toermalijn. De edelsteen is kalmerend en rustgevend. Hij helpt om lichaam, geest en ziel te verbinden tot één geheel. De steen brengt balans en heeft een r... »
 
 
 
 
 

even staat alles stil
even staat alles stil
'In tijden van nood leert men zijn vrienden het beste kennen. Ondanks het granaatvuur dat nu al weken aan een stuk gehuild en gegierd heeft - de ene dag of ... »
 
 
 
 
 

OORLOGSVERSLAG 1944
OORLOGSVERSLAG 1944
'EEN VERGETEN DOCUMENT DAT GELEZEN MOET WORDEN'Hoe actueel is dit document, dat wij dankzij de inspanningen van Elle kunnen lezen? Er blijkt in huize Werners... »
 
 
 
 
 

DE STORTBUI VOORBIJ
DE STORTBUI VOORBIJ
Vooral voor studenten was het in het jaar 2000 nog behoorlijk pittig om zelfstandig naar verre oorden te vertrekken voor werk of studie. Dit verslag is een t... »
 
 
 
 
 

VERGETEN VERSLAG
VERGETEN VERSLAG
Bijna tachtig jaar in een stoffige doos. Heftige belevenissen, genoteerd door mijn vader toen het gebeurde. Hier volgt een reactie die mij ontroerde: 'Wat he... »
 
 
 
 
 

TIGERLILY
TIGERLILY
Eén van mijn gedichten kreeg enkele jaren geleden de volgende BEOORDELING van de Turing Gedichtenwedstrijd: 'Dit gedicht is een mooi voorbeeld van de werkin... »
 
 
 
 
 

DE STORTBUI VOORBIJ
DE STORTBUI VOORBIJ
Na de reis van Puck naar Indonesië zijn de printjes bewaard gebleven in een map op zolder. Leuk om ze weer eens te lezen en herinneringen op te halen. Vanda... »