Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Geleende levens
Geleende levens
Wat is identiteit? Een masker dat je naar believen op en af kunt zetten, of iets dat onvervreemdbaar bij je hoort? In de drie novellen waar Geleende levens u... »
 
 
 
 
 

Kanttekeningen
Kanttekeningen
gedichten. Abstracte begrippen zijn in hun zuivere vorm - liefde, dood, licht,... »
 
 
 
 
 

De onzichtbare jongen
De onzichtbare jongen
Wouter en Max, twee 13-jarige jongens uit het Amsterdam van 1947, zijn schoolvrienden. Max is een zonderling, hijwil uitvinder worden en oefent in onzichtbaa... »
 
 
 
 
 

Hersenschimmen
Hersenschimmen
Hersenschimmen is Bernlefs indringende en ontroerende roman over dementie, over de eenzaamheid en de angst die daarmee gepaard gaan, maar ook een verhaal ove... »
 
 
 
 
 

Dwaalwegen
Dwaalwegen
De dichter Miroslav Holub schrijft in zijn gedicht `Korte beschouwing over kaarten' over een troep soldaten die hopeloos verdwaalt in de Alpen. Gelukkig blij... »
 
 
 
 
 

Eclips
Eclips
Op weg naar een oud-collega krijgt Kees Zomer een hersenbloeding. Plotseling heeft hij geen gevoel meer in het linkergedeelte van zijn lichaam. Omdat hij de ... »
 
 
 
 
 

T 15
T 15
 »
 
 
 
 
 

Kiezel en traan
Kiezel en traan
 »
 
 
 
 
 

Publiek geheim
Publiek geheim
<i>Publiek geheim</i> speelt zich af in een Oost-Europees land, waar na een periode van staatsterreur de dooi is ingetreden. Onder de mensen van de televisie... »
 
 
 
 
 

Onder ijsbergen
Onder ijsbergen
Rechter Jakob Olsen wordt als waarnemer van de Deense regering naar Groenland gestuurd om de achtergronden van een merkwaardige moordzaak te onderzoeken. Die... »