Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Jongensoorlog
Jongensoorlog
SINGEL POCKET
Michiel wordt door zijn moeder Amsterdam uit gestuurd om, veilig op het platteland het einde van de oorlog af te wachten. De wereld in het dorp... »
 
 
 
 
 

Albert Speer, de ruinebouwer
Albert Speer, de ruinebouwer
Albert Speer (1905-1981) werd bekend als de architect van Adolf Hitler, later diens minister van Bewapening. Tijdens het proces van Neurenberg werd hij, mede... »
 
 
 
 
 

Onder ijsbergen
Onder ijsbergen
Rechter Jakob Olsen wordt als waarnemer van de Deense regering naar Groenland gestuurd om de achtergronden van een merkwaardige moordzaak te onderzoeken. Die... »
 
 
 
 
 

Onbewaakt ogenblik
Onbewaakt ogenblik
<em>Onbewaakt ogenblik</em> gaat over een zeer op Bernlef gelijkende schrijver die zich, op verzoek van zijn uitgever, met enige tegenzin aan zijn memoires z... »
 
 
 
 
 

Sneeuw
Sneeuw
Op en eiland voor de westkust van Zweden verliest een man zijn vrouw door een auto-ongeluk. In hun peilloze verdriet komen de man en zijn dochter nader tot e... »
 
 
 
 
 

Een onschuldig meisje
Een onschuldig meisje
De veertienjarige Lucille woont in een klein dorp, is een paar keer blijven zitten en heeft ouders die voortdurend ruziemaken. Ze snakt naar aandacht en wann... »
 
 
 
 
 

Man in het midden
Man in het midden
In <i>De man in het midden</i> beschrijft een kleinzoon het leven van zijn grootvader. Twee problemen spelen in dat leven een grote rol. In de eerste plaats ... »