Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De kolonie mept terug
De kolonie mept terug
<p>De wonden geslagen door gedwongen verplaatsing, westerse expansiedrift en de verdeel-en-heerspolitiek zijn nog niet geheeld. Europa ligt onder de loep, he... »
 
 
 
 
 

Ik kom terug
Ik kom terug
Ik kom terug is een tragikomedie over het woeste leven van een vrouw die terugkijkt op haar eeuw. Na een lang leven van zwijgen en buitensluiten begint een m... »
 
 
 
 
 

Optima
Optima
 »
 
 
 
 
 

In het buitengebied
In het buitengebied
‘In het buitengebied’ van Adriaan van Dis is een roman over alleen wonen en de verwerking van een depressie. Een schrijver heeft zich gevestigd in een af... »
 
 
 
 
 

KliFi
KliFi
In ‘KliFi’ van Adriaan van Dis zijn De Oranjes verjaagd, de republiek Nederland likt haar wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president d... »
 
 
 
 
 

Repatriated
Repatriated
In Repatriated the world is a dangerous place and the bomb is ticking -... »
 
 
 
 
 

De verliefde dichter
De verliefde dichter
 »
 
 
 
 
 

Tikkop
Tikkop
Vriendschap, liefde voor een taal en een land, een verstikkend vissersdorp in Zuid-Afrika en het redden van een verslaafde jongenTIKKOP is een roman over ver... »
 
 
 
 
 

Tuin in de branding
Tuin in de branding
'Een ontzettend leuk en warm boek van een geheime literaire jongensen meidenclub...' Het parool
'Een heerlijk boek...' NRC Handelsblad 'zeer de moeite waard.... »
 
 
 
 
 

De wandelaar
De wandelaar
Een man krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. H... »