Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Gekrenkt en hongerig
Gekrenkt en hongerig
'Wat schreef u toen u twintig was? En hoe kijkt u daar nu op terug?'
Voor de jubileumeditie van Das Magazin spitten achtentwintig schrijvers hun zolders, oud... »
 
 
 
 
 

Nathan Sid
Nathan Sid
Nathan Sid is het prachtige relaas van een kindertijd in een verscheurd repatriantengezin. `Nathan was er nooit geweest, maar wel gemaakt... Indië was overa... »
 
 
 
 
 

Japan reisverhalen
Japan reisverhalen
 »
 
 
 
 
 

Ik kom terug
Ik kom terug
'Ik kom terug' van Adriaan van Dis is een tragikomedie over een moeder-zoonrelatie en het woeste leven van een vrouw die, na een lang leven van zwijgen en bu... »
 
 
 
 
 

De Parijsboeken
De Parijsboeken
In ‘De Parijs boeken’ van Adriaan van Dis zijn de roman ‘De wandelaar’, de verhalen en essays uit ‘Stadsliefde. Scènes in Parijs’ en twee extra ... »
 
 
 
 
 

Totok
Totok
 »
 
 
 
 
 

Naar zachtheid en een warm omhelzen
Naar zachtheid en een warm omhelzen
Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn door oorlogsherinneringen gekwelde vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar in dat... »
 
 
 
 
 

Indische duinen
Indische duinen
Indische duinen, de voorloper van 'Ik kom terug', werd bekroond met de Gouden Uil en de voorganger van de NS Publieksprijs, de Trouw Publieksprijs voor het N... »
 
 
 
 
 

Nathan Sid & Een waarze sat
Nathan Sid & Een waarze sat
<i>Nathan Sid</i> is het verhaal van een jongen die opgroeit tussen twee culturen: het Indië van de gerepatrieerde vader, moeder en zusjes en het Holland va... »