<Text datestamp="20180215T150223">De Kruisweg - of het lijden van Jezus als beeldverhaal - is ontstaan en raakte in zwang in tijden dat de gelovigen het niet ze... »
De Kruisweg - of het lijden van Jezus als beeldverhaal - is ontstaan en raakte in zwang in tijden dat de gelovigen het niet zelf konden of mochten lezen in de Bijbelse evangelies. Het taboe op Bijbellezen verdween, maar de 14 kruiswegstaties bleven in de kerken hangen met nog wel een religieuze functie, maar ook als kunstuitingen. Een recent voorbeeld van deze laatste is Een kruisweg naar Marcus van de Arnhemse kunstenaar Gerard Ursem, die in kleurige druksels zijn sobere interpretatie aan het ‘stripverhaal’ meegaf. Zijn werk werd in deze gedichtencyclus literair vormgegeven en om buiten twijfel te stellen dat het idee niet veranderde maar de verbeelding des temeer, leek de titel van deze bundel voor de hand te liggen. Associaties met en reflecties op andere, profane betekenisvelden vormen de kern van het gedicht. Het prachtige kunstwerk van 14 kruiswegstaties is in de bundel integraal afgedrukt in fraaie kleuren. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Recensies van Via Crucis 2.0 door Jaap van Dijkhuizen
Via Crucis 2.0 is 0 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 0 keer gelezen.