Boek
Aardbeien in de winter? Sommige mensen kijken er niet meer van op. We weten dan ook weinig over de achtergronden van ons voedsel. Het zou vol zitten met giftige stoffen antibiotica en levensgevaarlijke Enrs. De boer krijgt te weinig betaald terwijl de supermarkten en Unilevers boeven zouden zijn. Hoe het echt zit schetst Van eten weten. Het boek maakt ook duidelijk dat het zo niet verder kan. We staan op een punt om beslissingen over ons voedsel te nemen.De belangrijkste onderwerpen van foodlog.nl zijn verwerkt in het boek Van eten weten. In 14 korte en puntig geschreven hoofdstukken laat Veerman in hoog tempo een aantal cruciale onderwerpen de revue passeren voor een publiek dat wil weten hoe het eetsysteem in elkaar zit. Welke factoren bepalen wat we op ons bord krijgen hoe dat is gemaakt en wat dat voor gevolgen heeft voor ons welzijn en onze welvaart?Veerman laat zien dat Europa en dus ook Nederland momenteel staan voor een aantal historische keuzen. Hij schetst vier toekomstscenariorsquos waaruit we kunnen kiezen. Tevens maakt hij duidelijk dat de lezer zijn voorkeur kenbaar zal moeten maken aan de politiek. Die is het kiezen namelijk verleerd en laat het gebeuren.De burger is weer zelf aan zet tijd voor voedseldemocratie. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.