Boek
400 jaar geleden werd de basis gelegd van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Turkse en Nederlandse deskundigen gaan in op de geschiedenis en de actualiteit van de Turks-Nederlandse relatie.
Liever Turks dan Paaps, zo luidde het lang geleden, tijdens de Tachtigjarige Oorlog. En daarmee werd al in een vroeg stadium samengevat hoe de verstandhouding tussen Turkije en Nederland zou zijn: langdurig en, alles bij elkaar, helemaal niet slecht.
In deze bundel komen de vele aspecten van die betrekkingen aan de orde, zoals de migratie, het toerisme, het Turkse lidmaatschap van NAVO en Europese Unie, en - in de eerste plaats - de langjarige geschiedenis van de Turks-Nederlandse betrekkingen. Vierhonderd jaar geleden arriveerde Cornelis Haga, gezant van de Republiek der Nederlanden, in Istanbul. Het was het begin van 400 jaar diplomatiek verkeer, handeldrijven, samenwerken en af en toe een geschil oplossen. Deskundigen uit uiteenlopende disciplines maken de balans op van een eeuwenoude relatie.
Over de auteurs:
Aan deze bundel werken onder anderen mee: turkoloog Alexander de Groot, journalist en voormalig NOS-correspondent in Turkije Jessica Lutz en oud-Europarlementariër Joost Langendijk. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.