Boek
Joël Robuchon is een Franse topkok en restaurateur.
Sinds midden jaren tachtig wordt hij beschouwd als de primus inter pares van de Parijse driesterren-chefs. Hij is ooit uitgeroepen tot Chef van de Eeuw door de Gault Millau, de gids met de beste restaurants en hotels. Wereldwijd bestiert hij meer dan een dozijn restaurants met in totaal 17 Michelin-sterren meer dan welke chef dan ook. Hij is de mentor van Gordon Ramsay en Michael Caines geweest.
Zijn recepten leidden de Franse keuken weg van de excessen en het buitensporige reductionisme van de nouvelle cuisine. Zijn keuken wordt gezien als een terugkeer naar een meer authentieke, zelfs bourgeois Franse keuken de cuisine actuelle die ernaar streeft elk ingrediënt te laten smaken naar zichzelf.
In deze Nederlandse vertaling van zijn herziene en vermeerderde standaardwerk vindt u meer dan 800 recepten. Elke schotel wordt uitgelegd vanaf de boodschappenlijst, de manier van schoonmaken en voorbereiding, tot de manier waarop u de braadpan vasthoudt, de exacte dosering van de saus en de precisering van de kooktijd.
Een boek voor kookgekken die op de manier van Robuchon willen koken.
«
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen verbanden gelegd.